Stichting Oger Zoekhonden biedt families, vrienden en kennissen de mogelijkheid zich te herenigen met hun dierbaren in de meest kwetsbare omstandigheden.

Om dit te bewerkstelligen leidt Oger Zoekhonden honden en hun geleiders op voor het zoeken naar vermiste personen, zowel levend als overleden, in alle mogelijke omstandigheden. Daar waar nodig werken wij immer in nauwe samenwerking met verschillende instanties om het herenigen van dierbaren te realiseren.

De stichting laat zich niet belemmeren door politieke standpunten en zet zich nationaal en internationaal onbaatzuchtig in voor het maatschappelijk belang.
Daarnaast stelt de Stichting in zijn trainingen het doel deze open en transparant te houden en een mogelijkheid te bieden aan andere hondengeleiders om kennis en ervaring op te doen en deze met elkaar te delen.

Stichting Oger Zoekhonden wordt gedragen door vrijwilligers en financieel onderhouden door sponsoring en donaties. Onze vrijwilligers zijn in hun vrije tijd dagelijks bezig met de opleiding en verzorging van de eigen honden.

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar via ons
alarmnummer: +31 (0) 622 689 140

Voor meer informatie over wat te doen bij een vermissing kun je kijken op “wat kan ik doen bij een vermissing”.

 

De naam Oger

De naam Oger Zoekhonden dankt de stichting aan de oudste hond binnen de stichting. Deze Mechelse herder van inmiddels ruim 13 jaar oud heeft zijn sporen in het werk ruimschoots verdiend. Hij heeft vele inzetten meegewerkt en altijd met volle passie en 200% inzet. De naam Oger hebben we bedacht voor de stichting omdat Oger eigenlijk voldoet aan alle eisen die een hond kan hebben om tot een uitstekende inzethond opgeleid te worden.

Oger heeft zelf zijn naam te danken aan een moment waarop de oprichtster van de stichting door iemand ‘ an Ogre’ genoemd werd. Omdat de eerste reactie was dat dat een leuke naam voor een hond leek was het feit reeds daar. Oger zelf bezit doorzettingsvermogen, flexibiliteit, sociale vaardigheden, werkdrift, werkethiek, buitdrift, teamspirit, goede fysieke conditie, focus, uithoudingsvermogen. Deze eigenschappen kan elke hond gebruiken en ook de hondengeleider doet er goed aan deze eigenschappen zich eigen te maken als ze die niet al reeds bezitten. Al met al een compleet plaatje op 4 poten: “Simply the Best”!